• Kontakt mig for en uforpligtende dialog om din kommende hjemmeside:

Spørgsmål og svar

Find svar på ofte stillede spørgsmål nedenfor, ved at klikke på det spørgsmål som du ønsker svar på. Hvis du ikke kan finde svar på siden her, eller foretrækker at spørge mig, så skal du være velkommen til at kontakte mig her. 

 • Lerveringstiden kan variere meget. Der kan gå mellem 1-21 dage, men det har utroligt meget at gøre med, hvor hurtig du er til at besvare mine spørgsmål om sidens indhold.

  Ligeså snart jeg har de nødvendige informationer modtager du oftest det første udkast indenfor 24 timer.

  Hvis jeg rammer plet med det første udkast, og hvis du allerede har sendt materiale til hjemmesiden, så bliver det også indsat indenfor 24 timer.

  I hverdagene forsøger jeg at besvare og reagere på mails mindst en gang i døgnet, og derfor handler det altså utroligt meget om hvor hurtig du er til at besvare mine mails.

 • Hvordan kommer min hjemmeside til at ligge højt på Google?

  Google er meget avanceret og kompliceret, og det er ikke så let lige at forklare. Jeg vil dog forsøge at forklare det alligevel, da det er vigtigt at man har en basal ide omkring hvordan det fungerer for at nå sine mål.

  I min forklaring prøver vi at forestille os at Google er en person og ikke en robot.

  Forklaring: 

  Ens mål med Google er dels, at når folk søger på de ord, som man gerne vil have skal Google skal forbinde med din hjemmeside, så skal Google “tænke” på ens hjemmeside, og når Google så “tænker” på ens hjemmeside skal man ligge så højt som muligt.

  For at nå frem til dette mål er man nødt til at dele det det op i to:

  Google forbinder din hjemmeside med specifikke ord:

  Google fungerer på den måde at de har en kæmpe robot, som indekserer (læser tekster og overskrifter mm.) på alle hjemmesider der ligger ude på nettet. Når Google har indekseret din hjemmeside beslutter Google hvilke ord, som skal høre sammen med din hjemmeside. Man kan ikke længere bare programmere nogle ord ind i selve hjemmesiden, og så er Google naive nok til at tro at disse ord hører til hjemmesiden. Google er med tiden blevet meget klogere, og de henter kun ordene ud fra det, som der står på hjemmesiden. Dog er der nogle forskellige ting som man kan gøre:

  • Man skal sørge for at de søgeord som man ønsker står i ens tekster så mange steder som muligt.
  • Man skal sørge for at de søgeord som man ønsker står i ens overskrifter så mange steder som muligt.
  • Man skal sørge for at hjemmesiden er let indekserbar for Google (at den er søgeoptimeret korrekt).

  Alt dette har din webdesigner (altså jeg) indflydelse på. Det er mit ansvar at hjemmesiden er opsat korrekt efter Googles ønsker, at den er søgeoptimeret korrekt og at jeg i samarbejde med dig sørger for at de korrekte søgeord står i teksten og overskrifter så mange steder som muligt.

  Google placerer din hjemmeside så højt som muligt når Google tænker på din hjemmeside:

  Når hjemmesiden så er blevet opsat korrekt så Google forbinder din hjemmeside med de ord som du ønsker, så er der en verden til forskel på om man ligger på side 1 eller på side 50. Der er 200 forskellige parametre der bestemmer hvilken side man er placeret, men hvis man skal prøve at forenkle det og kigge på de vigtigste så er det:

  • Hvor mange besøgende er der dagligt på siden
  • Hvor lang tid er de på siden
  • Hvad laver de på siden
  • Hvordan er de kommet ind på siden

  Alle disse parametre har jeg som webdesigner ingen indflydelse på, da jeg jo ikke kan skaffe besøgende til din hjemmeside. Det vil sige at du selv skal sørge for at din hjemmeside er så aktiv som muligt og at der er folk der besøger den.

  Google er vores fælles ansvar – som webdesigner og kunde

  Hele min pointe med dette svar er at din succes på Google afhænger af os begge to. Jeg sørger for at hjemmesiden er opsat korrekt og at Google “tænker” på din hjemmeside ved nogle bestemte søgeord. Men det er dit ansvar at hjemmesiden har besøgende, er aktiv og dermed kommer til at ligge højt placeret når Google nu “tænker” på din side.

  Selvom det måske ikke er alle webbureauer der vil indrømme det, så gælder ovenstående ligegyldigt hvem du får lavet din hjemmeside hos, så der er hverken mere eller mindre arbejde for dig selv ved at få den lavet hos mig – jeg er blot ærlig omkring det.

 • Det korte svar er: Ja, du skal selv levere teksterne til din hjemmeside.

  Hvorfor? Det er et utroligt stort arbejde at skrive tekster for andre, da det kræver at man sætter sig 100% ind i tingene. Jeg har valgt at for at jeg kan fokusere på at designe og opsætte selve hjemmesiden, og så skal kunden selv levere tekster.

 • Det er altid at foretrække at man selv tager billeder til sin hjemmeside. På den måde bliver det mere personligt og dermed mere troværdigt for kunden.

  Hvis ikke du har mulighed for eller lyst til selv at tage billederne, så er der en række hjemmesider hvor man lovligt og gratis kan finde billeder og bruge på ens egen hjemmeside. En af de bedste hjemmesider er Freeimages.com.

  Billeder fra Google eller fra andre sider

  Billeder som du finder på Google eller fra andres hjemmesider må man ifølge loven ikke bruge, da du ikke har rettighederne til dem. Vælger du at bruge dem alligevel er det på eget ansvar.

 • Jeg kan desværre ikke tilbyde at designe et logo for dig. Hvis du ikke har et logo, så kan vi enten blot skrive dit navn med almindelig skrift, og alternativt skal du have en grafiker til at lave et logo til dig, som jeg så indsætter.

  Det at lave hjemmesider og så at opsætte grafiske ting som fx. et logo det er to forskellige brancher, og jeg har desværre ikke forstand på grafiker-delen.

 • Når man har en hjemmeside – ligegyldigt hvor du får den lavet – , så er der nogle udgifter som man ikke kommer uden om. Dels skal man have et domæne og derudover skal man have sin hjemmeside hosted et sted.

  Det er vigtigt at adskille de to ting, da de ikke hænger sammen men begge er krævet for at have en hjemmeside.

  Domæne:

  Et domæne er dit hjemmesidenavn. Fx. er mit domæne “ravn-hjemmesider.dk”.

  I Danmark er det firmaet DK-hostmaster.dk der administrerer ALLE “.dk” domæner, så det vil sige at hvis du vil have en “.dk” hjemmeside, så vil dit domæne ligge hos DK-hostmaster.dk.

  Det koster et årligt gebyr på 45 kr,- at have sit domæne oprettet hos DK-hostmaster.dk.

  Hosting: 

  Hosting betyder at du har din hjemmeside liggende et sted på en online harddisk. Hver gang der er en person der besøger din hjemmeside, så går den brugerens computer ud på nettet og hen på din hostserver (online harddisk), og henter alt ned lige fra tekst, billeder, opsætning osv.

  Denne harddisk skal man betale for at have. Der er utallige forskellige firmaer som der tilbyder denne service, men jeg opfordrer altid til at man vælger One.com, da de både er billigst og fungerer meget optimalt.

  Hos One.com koster det:
  Oprettelse: 112,50 kr
  Årlig afgift (domæne og hosting): 243  kr.